HelloFresh box

Vorige week zaterdag ontvingen wij voor de eerste keer de veggiebox van Hello Fresh.

Waarom wij hiervoor kozen, hoe het werkt en wat wij ervan vinden vertel ik je hier.

Waarom Hello Fresh

Herken jij dat ook? Elke week weer de grote boodschappen doen en bedenken wat je allemaal gaat koken. Zelf vind ik het heerlijk om te koken en recepten uit te zoeken, maar het kost ontzettend veel tijd. Vooral omdat wij thuis vegetarisch eten vinden we het erg belangrijk dat we genoeg afwisseling krijgen in onze voeding en het niet saai gaat worden om dat stukje vlees weg te laten.

Vaak ben ik laat thuis van mijn werk en moet dan nog gaan koken. Uitgebreide recepten behoren dan niet tot de mogelijkheden en gezien mijn man geen ervaren kok is, is het voor hem lastig te koken zonder een recept en komt het uiteindelijk toch op mij neer. Hier heb ik overigens geen moeite mee hoor, want koken is voor mij even een rustmomentje na een drukke werkdag. Het is dat de kindjes de dag erna weer naar school moeten dat er toch op tijd gegeten moet worden.

Vandaar dat wij besloten om eens een maaltijdbox te gaan proberen.

Zoals sommige van jullie misschien weten zijn er meerdere bedrijven die dergelijke boxen aanbieden. Hoe hebben wij onze keuze gemaakt?

Toen ik de verschillende veggieboxen met elkaar ging vergelijken viel het mij op dat de keuze erg beperkt is. Vaak kun je maar kiezen tussen 3 of 4 maaltijden. Omdat ik de maaltijden bekeek van voorafgaande weken en de nog komende weken viel het mij op dat veel maaltijden met een regelmaat van 2 weken terug kwamen. Dit was bij Hello Fresh niet het geval.

Een andere reden waarom wij voor Hello Fresh kozen waren de recensies. Zeker niet onbelangrijk!

De kosten kwamen bij alle aanbieders wel zo'n beetje overeen en liggen rond de €5,00 per persoon per maaltijd.

Hoe werkt Hello Fresh

Wat ik zelf erg belangrijk vind is het feit dat je nergens aan vast zit. Je kunt het te allen tijde opzeggen, pauzeren en wijzigen. Het is een kwestie van je aanmelden en het gewenste aantal dagen en personen te kiezen. Daarna kun je naar het weekoverzicht gaan. Er word al automatisch een maaltijdselectie voor je gemaakt, welke je zelf nog kunt aanpassen. Wijzigingen voor de week erna dienen overigens wel te gebeuren voor woensdag avond 00:00 uur. Tot slot kun je kiezen waar en wanneer het geleverd moet worden en wat te doen wanneer je niet thuis bent.

Wat zat er in onze box

Kruidige tofu met rijst, groenten en pindasaus

met kokos, pinda's en atjar

Portobelloburger met spiegelei, gebakken aardappelpartjes en gegrilde courgette

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

met geroosterde ciabatta, kruiden roomkaas en pijnboompitten

Mijn beoordeling

Op zaterdag ochtend ontving ik al een sms-bericht met de tracking gegevens zodat ik kon zien hoe laat de bezorger ongeveer zou komen. Deze was mooi op tijd. (ik weet niet of er sms kosten aan verbonden zijn)

De spullen werden geleverd in een mooie stevige doos. In deze doos zaten 3 papieren bakken met in elk de ingrediënten voor de gekozen menu's. Je hoeft dus niets meer bij elkaar te zoeken, want dat was al voor je gedaan. Het kan zo de koelkast in. Het kost overigens wel wat ruimte in je koelkast, dus daar moet je wel rekening mee houden.

Wat mij gelijk opviel was de versheid van de producten! Zelfs groenten die ik op vrijdag maakte waren nog niet verkleurd en voelde/smaakte nog vers. Tevens geeft Hello Fresh bij elk recept aan of je het binnen 3 of 5 dagen moet maken i.v.m. de houdbaarheid van de ingrediënten.

Bij het maken van de recepten is het alleen een kwestie van het recept volgen. Op de meegeleverde receptenkaart word duidelijk, stap voor stap uitgelegd wat je moet doen.

Wat ik wel mis op de receptenkaarten zijn de producten die je zelf moet toevoegen. Zo was er bij één recept melk nodig. Dit is een product dat ik normaal nooit in huis heb, maar toevallig dat ik nu nog een klein pakje had staan. Achteraf zag ik dat deze ingrediënten wel vermeld worden op de website. Ik had dus even iets beter moeten kijken, maar het blijft toch handig wanneer het ook op het recept zelf staat.

Desalniettemin waren alle recepten heerlijk! Ze waren voorzien van voldoende groenten. Iets dat bij ons echt niet mag ontbreken, dus dit is zeker een dik pluspunt.

Ook de hoeveelheden zijn ruim voldoende. Wij hadden namelijk voor 3 personen besteld in plaats van 4, omdat de kids niet zo heel veel eten, en zelfs nu bleef er nog over.

Ik kan dus alleen maar toegeven dat onze eerste week met Hello Fresh bevallen is. Voor komende week hebben wij weer een nieuwe bestelling geplaatst. Dit keer voor 4 dagen. Ik hoop dat het ook deze keer weer een positieve ervaring mag zijn en ik niet terug hoef te komen op mijn mening over Hello Fresh.

Heeft iemand van jullie ook wel eens gebruik gemaakt van Hello Fresh of een andere maaltijdbox?

Ik zou graag horen wat jullie ervaring hiermee is, dus laat het mij weten.

Wanneer je interesse hebt in Hello Fresh dan krijg je middels onderstaande link €25,00 korting op een eerste box. Je hoeft deze alleen maar te kopiëren en in je browser te plakken.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Live you life happy!

Groetjes Wendy

#HelloFresh #voeding #groenten #gezondheid #gezondevoeding #watetenwevandaag #mening #ervaring #leefstijl #coaching #lifestylecoching #leefstijlcoaching

Uitgelichte berichten
Recente berichten